Минната и търговска група Glencore регистрира голямо увеличение на въглеродните

...
Минната и търговска група Glencore регистрира голямо увеличение на въглеродните
Коментари Харесай

Минната група Glencore регистрира голямо увеличение на емисиите на CO₂

Минната и комерсиална група Glencore записва огромно нарастване на въглеродните излъчвания предходната година, откакто разшири производството на въглища и рестартира петролна рафинерия в Южна Африка, която беше затворена от детонация.

Емисиите на компанията са се повишили с 8,8 % през 2023 година до 432,8 милиона тона CO₂ еквивалент спрямо миналата година, което е поврат на низходящата наклонност от последните години.

Гленкор сподели в годишния си отчет рапортува в сряда, че към момента е „ на път “ да извърши задачата си за излъчвания от 15 % понижение по отношение на равнищата от 2019 година до края на 2026 година и по-амбициозни цели след тази дата. В момента тя изпреварва първата си цел, като е понижила общите излъчвания с 21,8 %, се споделя в него. за опазване и отговорно потребление на активи за изкопаеми горива, вместо да ги продава на други оператори.

Пет от неговите въглищни мини към този момент са затворени от 2019 година и ще затвори най-малко още седем до 2035 година Той се е заел да не купува...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР