Министрите на външните работи на Русия, Украйна и Турция на

...
Министрите на външните работи на Русия, Украйна и Турция на
Коментари Харесай

Дмитрий Кулеба: Киев не възнамерява да спазва изискванията, поставени от Русия

Министрите на външните работи на Русия, Украйна и Турция на среща в Анталия разискаха въпроса за прекратяването на огъня и се договориха да търсят способи за решение на филантропичните проблеми. Това заяви украинският външен министър Дмитрий Кулеба на конференция след приключването на договарянията, оповестява ТАСС.

" Повдигнахме въпроса за преустановяване на огъня, 24-часово преустановяване на огъня, с цел да разгадаем най-належащите филантропични проблеми. Не сме постигнали прогрес по този въпрос, защото наподобява, че други хора в Русия вземат решение по него ", добави още Кулеба.

" Съгласихме се да продължим да вършим опити за намиране на решения на филантропичните въпроси на място. Ще бъда подготвен да се срещна още веднъж в този формат, в случай че има вероятности за продуктивна полемика и търсене на решения ", сподели Кулеба.

Шефът на украинското външно министерство сподели, че е пристигнал в Анталия за договаряния с две задания - образуване на филантропичен кулоар от Мариупол и 24-часово помирение.

„ Дойдох на тези договаряния с две задания. Първата е да провеждам филантропичен кулоар от и до Мариупол. Това е най-трудният град от позиция на филантропичната обстановка. А втората е да се договорим за най-малко 24-часово помирение за решение на всички потребности на хората “, разяснява Кулеба.

Кулеба сподели, че Киев не има намерение да съблюдава условията, сложени от Русия.

Форматът на договарянията с Русия, който се организира в четвъртък, ще бъде удължен, означи министърът.

Кулеба сподели, че Киев и Москва се нуждаят от сериозен и изчерпателен диалог, без клишета, като акцентира, че Киев е подготвен за дипломатически решения на спора, само че към този момент няма такива.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР