Министрите на външните работи на България и Република Македония Екатерина

...
Министрите на външните работи на България и Република Македония Екатерина
Коментари Харесай

Договорът за добросъседство с Македония влезе в сила

Министрите на външните работи на България и Република Македония Екатерина Захариева и Никола Димитров подписаха през днешния ден в София протокола за замяна на ратификационните документи. С тази стъпка влиза в действие Договорът за другарство, добросъседство и съдействие сред двете страни, заяви Министерството на външните работи (МВнР).

" След подписването на контракта отчетохме 11% растеж в стокообмена и 10% нарастване на туристите. Показахме, че на Балканите може сами да решаваме проблемите си ", съобщи министър Захариева. Македонският външен министър се обърна към премиера Бойко Борисов,който участва на церемонията в Министерския съвет, като му благодари, че с водачеството по време на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз е привлякъл внимание върху района.

" Ясно е, че ние като държавно управление бяхме храбри и направихме нещо положително и за двете страни ", сподели от своя страна Бойко Борисов, който разяснява и договарянията с Гърция за промяна на името на Македония. " Винаги доста внимавам да не излезе, че даваме препоръки на другите страни, само че в случай че Скопие и Атина бъдат храбри и намерят решение за разногласието за името, ще видите по какъв начин в границите на месеци нещата ще се развият в доста добра посока ", сподели министър председателят, представен от организация " Фокус ".

Преди церемонията в София двамата министри организираха двустранна среща в наличието на премиера Борисов, на която разискаха идващите стъпки за използване на контракта, бъдещите взаимни планове и европейската интеграция на Западните Балкани, показват от пресцентъра на Министерство на външните работи.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР