Министрите на отбраната на страните от формата Букурещ-9“ координираха общи

...
Министрите на отбраната на страните от формата Букурещ-9“ координираха общи
Коментари Харесай

Министрите на отбраната на страните от „Букурещ-9“ с общи позиции за Украйна

Министрите на защитата на страните от формата „ Букурещ-9 “ координирах а общи позиции във връзка със обстановката в Украйна, оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата. 

Министърът на защитата на България Стефан Янев взе участие в срещата, която се организира посредством видеоконферентна връзка . В нея взе участие и секретарят по защита на Съединени американски щати Лойд Остин.

Б-9 е многостранен формат за съвещания и разговор по въпроси на сигурността, в който вземат участие 9 страни членки от източния фланг на НАТО - България, Естония, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия, Унгария и Чехия.

Министрите на защитата споделиха общо схващане за обстановката в региона на сигурността на източния фланг на Алианса след почналото въоръжено нахлуване на Руската Федерация над Украйна и координираха общи позиции по въпросите за разискване на идната среща на държавните и държавни ръководители на страните членки на НАТО, която ще се организира на 25 февруари, осведомят от военното ни министерство. 

Съюзниците осъдиха по най-категоричен метод нахлуването на Русия в Украйна и приканиха Русия неотложно да приключи военните си дейности.  Агресивната политика на Русия, материализирана в изцяло неприемливото военно нахлуване над суверенна Украйна, сплотиха мненията на съдружниците от формата за нуждата от тясно съюзническо съдействие, координирани дейности на Алианса, както и по жизненоважната нужда от усилване на възпиращия и защитителен капацитет по източния фланг на  НАТО.

Министрите на защитата подчертаха, че развърнатата военна експанзия против Украйна изисква от държавните ръководители на страните членки на Алианса да вземат виновни и перспективни решения, които имат капацитета да възпрат всевъзможни враждебни дейности и да защитят при нужда съдружниците от източния фланг, се показва в известието.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР