Министрите на финансите от ЕС приветстваха днес плановете за възстановяване

...
Министрите на финансите от ЕС приветстваха днес плановете за възстановяване
Коментари Харесай

Чехия и Ирландия с одобрени национални планове до дни

Министрите на финансите от Европейски Съюз приветстваха през днешния ден проектите за възобновяване на Чехия и Ирландия. Очаква се до дни те да бъдат дефинитивно утвърдени от Европейски Съюз, след което двете страни да стартират да извършват плануваните промени и планове. Чехия може да получи и желаните 13 % авансово финансиране.

След окончателното утвърждение на чешкия и ирландския проект тази седмица, страните, които към този момент получават финансиране от Фонда за възобновяване и развиване, ще станат 18.

Брюксел продължава оценката на проектите на Полша и Унгария. Европейската комисия сега изчаква с окончателното си решения за тях поради проблемите в двете страни, свързани с върховенството на закона и свободата на медиите.

България и Нидерландия са единствените две страни от Европейски Съюз, които към момента не са подали в Брюксел националните си проекти за възобновяване и развиване. И двете страни сега са без постоянно държавно управление. В Нидерландия сега текат договаряния за сформиране на кабинет след извършените напролет парламентарни избори.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР