Министрите Лиляна Павлова, Томислав Дончев и бившият им колега Вежди

...
Министрите Лиляна Павлова, Томислав Дончев и бившият им колега Вежди
Коментари Харесай

Дончев, Павлова и Рашидов на разпит за НДК, обвиняват Боршош в четвъртък

Министрите Лиляна Павлова, Томислав Дончев и някогашният им сътрудник Вежди Рашидов ще бъдат разпитвани по следствието за нецелесъобразното разходване на пари в НДК. Това сподели основният прокурор Сотир Цацаров.

Обвинител номер едно удостовери, че в четвъртък някогашният шеф на НДК Мирослав Боршош, е свикан, с цел да му бъде повдигнато обвиняване. Той добави, че въпросното следствие е по сигнал на ДАНС, съобщи БГНЕС.

Утре Цацаров ще бъде изслушан и от основаната в Народното събрание отраслова комисия. Обвинител номер едно посочи, че пред депутатите ще изнесе единствено онази информация, която наблюдаващият прокурор по делото сметне, че може да бъде оповестена.

" Министри ще бъдат извикани и разпитвани за НДК. При всички случаи мисля, че ще бъдат призовани Лиляна Павлова, Томислав Дончев и Вежди Рашидов, предвид на негови изказвания, че той е изискал да смени Мирослав Боршош, само че сега, в който се е върнал от отпуск към този момент не е бил принципал на НДК”, уточни основният прокурор.

Той посочи, че статутът на Мирослав Боршош е " лице, което е получило призовка за явяване за покачване на обвиняване за закононарушение за нецелесъобразно консумиране на средства ".

Разследването стартира по сигнал на ДАНС за непозволено изхарчени 17 млн. лева По думите на Цацаров в хода на следствието са изискани съвсем всички подписани контракти с външни реализатори, които Боршош като шеф на НДК, е сключвал.

" Работи се по всички вероятни линии. Тази, за която сега е на разположение подготвеност за начално работно обвиняване, е по сигналната информация на ДАНС за 17-те млн. В тази информация има имена на министри предвид на гласуването на решението за увеличение капитала на НДК, само че не и за злоупотреби от тях ", уточни още Цацаров.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР