Министри на правосъдието на държави-членки на ЕС и на страните

...
Министри на правосъдието на държави-членки на ЕС и на страните
Коментари Харесай

Започва срещата на министри на ЕС и Западни Балкани


Министри на правораздаването на държави-членки на Европейски Съюз и на страните от Западните Балкани ще разискват в София правосъдно съдействие и антикорупционни ограничения.

Днес и на следващия ден в София ще се състои Годишната министерска среща Европейски Съюз – Западни Балкани в региона на правораздаването и вътрешните работи под егидата на Естонското ръководи на Съвета на Европейски Съюз. Днес от 14,00 часа до 17,30 часа в зала „ София “ на хотел „ Маринела “ ще се организира работната сесия в част „ Правосъдие “.

Участие в събитието в региона на правораздаването ще вземат Вера Йоурова - еврокомисар по правораздаване, консуматори и равнопоставеност на половете, Урмас Рейнсалу - министър на правораздаването на Естония, Цецка Цачева – министър на правораздаването на България и Волфганг Брандщетер – вицеканцлер и федерален министър на правораздаването на Австрия. От страна на страните от Западни Балкани ще вземат участие министрите на правораздаването на Сърбия, Черна гора, Македония, Косово, Босна и Херцеговина и Албания. Традиционно в срещата ще се включат и представители на Eurojust, Europol, Frontex, SELEC.

Част от тематиките, които ще бъдат дискутирани в границите на срещата са: ролята на правосъдните съвети; антикорупционни мерки; дисциплинарни правила; правосъдно съдействие по гражданскоправни и наказателно правни въпроси. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР