Министерството на земеделието и селските райони обяви тригодишен план за

...
Министерството на земеделието и селските райони обяви тригодишен план за
Коментари Харесай

Министерството на земеделието на Китай обяви тригодишен план за възстановяване на свинепроизводството

Министерството на земеделието и селските региони разгласи тригодишен проект за деяние за възобновяване на свинепроизводството в опит да стабилизира доставките на това главно за страната месо, заяви Радио " Китай ". Той планува ограничения за възобновяване на стадата от прасета до края на тази година, тъй че през 2021 година производството на месо да се върне на нормалните си равнища. Планът дефинира 18 основни задания, в това число разпределяне на дотации за огромните развъдни ферми и усилване на финансова, фискална и друга поддръжка за стимулиране развъждането на прасета.

В рамките на три години страната би трябвало да има 120 пилотни свинеферми със стандартизирани интервенции, които биха могли да послужат като образец за възстановяване на стандартизацията в бранша, съгласно проекта.

Страната ще преработи също листата с региони, в които е лимитирано производството на прасета, премахвайки несъответстващите на обстановката ограничавания.

Планът прецизира също ограниченията за надзор на заболяванията и третирането на животинските боклуци, както и методите за уравновесено предложение на прасета в другите райони.

В резултат на епидемията от африканска чума, която нанесе големи вреди на свиневъдството в Китай през тази година, цените на свинското месо се усилиха неведнъж, а предлагането спадна доста и не съумява да задоволи пазарното търсене.

Ситуацията отбелязва известно усъвършенстване през последните седмици, откакто управляващите вкараха голям брой ограничения за стабилизиране на свинепроизводството. От 25 до 29 ноември междинният показател на цените на свинското месо в 16 провинции понижава с 3,5 % седмично за трета поредна седмица. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР