Министерството на здравеопазването сезира органите на МВР във връзка с

...
Министерството на здравеопазването сезира органите на МВР във връзка с
Коментари Харесай

ЗДРАВНОТО МИНИСТЕРСТВО АЛАРМИРА: Българи пият дезинфектант срещу COVID-19

Министерството на опазването на здравето сезира органите на Министерство на вътрешните работи по отношение на получена в министерството информация за приложимост на „ дезинфектант с хлорен диоксид “ като средство за заличаване на „ всички вируси и патогени “ и „ за лекуване на разнообразни по темперамент болести “, в това число и COVID-19.

Министерството на здравеопазването предизвестява, че приемът/консумацията на дезинфектант с хлорен диоксид с лечебна цел крие сериозен риск от увреждане на човешкото здраве.

Дезинфектантите (биоциди) обгръщат разнообразни класове артикули за характерна приложимост, например за стерилизация на ръце, на повърхности, на питейна вода, на вода в плувни басейни и така нататък Дезинфектантите не са лекарствени артикули, не са предопределени за лекуване и не лекуват! Те не се употребяват за вътрешна приложимост!

Всички биоциди подлежат на позволителен режим и се пускат на пазара, когато за тях има издадено позволение по ред, избран в националното и европейско законодателство в тази област. Преди да се пуснат на пазара подлежат на наложителна токсикологична и екотоксикологична оценка. Разрешенията се издават за съответна област на приложение, за която авансово е осъществена оценка на риска.

Информация за позволените области на приложение за всеки биоцид е оповестена в регистъра на позволените биоцидни артикули на уеб страницата на Министерство на здравеопазването, на следния електронен адрес:

Задължително изискване, за отбрана на човешкото здраве, е съпътстващата всеки биоцид информация (етикет, брошури, листовки, рекламни материали и други, в това число съпътстващата информация към биоцидите, предлагани за продажба от разстояние) и описанието за използването му да подхождат на изискванията в издаденото позволение. Противното е причина за съществено увреждане на човешкото здраве заради неправилна приложимост.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР