Министерството на здравеопазването публикува за обществено обсъждане проект за допълнение

...
Министерството на здравеопазването публикува за обществено обсъждане проект за допълнение
Коментари Харесай

МЗ предлага удължен гратисен период за спешните центрове за електронните рецепти

Министерството на опазването на здравето разгласява за публично разискване план за допълнение на Наредба №4 за изискванията и реда за определяне и разпределяне на лекарствени артикули. Предвижда се продължен гратисен интервал за издаването на електронни предписания от работещите в центровете за незабавна здравна помощ (ЦСМП), оповестиха от Министерството на здравеопазването (МЗ).

Според променяната само медиците в незабавните центрове ще могат да предписват лекарствени артикули за лекуване на диабет и антибактериални лекарствени артикули за систематична приложимост и на книжен притежател до 1 март 2024 година Фармацевтите ще би трябвало да ревизират дали изписалият рецептата доктор е в листата на работещите в центровете за незабавна здравна помощ, оповестен на интернет страницата на Националната здравноинформационна система (НЗИС). Ако съответният доктор не участва в листата, рецептата следва да не се извършва.

От Министерство на здравеопазването изясняват смяната със от екипи на ЦСМП в незабавни случаи от екипи на ЦСМП , когато се правят прегледи на пациенти в незабавни положения в отдалечени и труднодостъпни региони без връзка с интернет. Установено е, че доста от тези екипи не разполагат с техническата опция да предписват лекарствени артикули електронно. С допълнението в Наредба №4 се цели да даде временен интервал, през който да се обезпечи техническа опция на незабавните медици за издаване на е-рецепти. Идеята е по този начин да се предотвратят случаи, в които пациенти, намиращи се в труднодостъпни и отдалечени региони на страната няма да могат да получат предписаните лекарства заради липса на софтуерна опция. Предвижда се допълнената разпоредба да влезе в действие от деня на обнародването й в " Държавен вестник ", с цел да могат тези процеси да започват навреме.

Припомняме, че на антибиотиците и медикаментите за лекуване на диабет и антибактериалните лекарства за систематична приложимост от 16 октомври провокира и, както у.
 Хаосът с електронните предписания - битката е за контрола, не за пациента
Хаосът с електронните предписания - битката е за контрола, не за пациента

Остава въпросът с цените на медикаментите у нас. Тях електронните предписания няма да ги нормализират
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР