Министерството на здравеопазването отлага решението си дали да предложи за

...
Министерството на здравеопазването отлага решението си дали да предложи за
Коментари Харесай

Здравното министерство отлага решението си за проекта за детска болница в София

Министерството на здравеопазването отсрочва решението си дали да предложи за утвърждение от държавното управление на плана на " Търговска лига " за създаване на частна многопрофилна детска болница в София. 

Решението трябваше да бъде импортирано до края на октомври , само че поради пропуски в подадените от вложителя документи те са върнати за актуализиране, оповестява.

Очаква се до края на тази седмицата здравният министър доктор Асен Меджидиев да разгласи къде ще бъде издигната националната детска болница.

В края на август притежателят на верига от лечебни заведения у нас " Търговска лига " внесе за разглеждане в министерството план за частна детска болница " Мама и аз " . Според документите тя ще се намира в столичния регион " Изгрев ", ще има над 400 кревати , ще предлага незабавна и интензивна грижа. Заради рецензии от страна на водещи педиатри и неправителствени организации вложителят разгласи, че болничното заведение няма да е национална и не заплашва плана на страната.

В началото на октомври от здравното министерство обясниха, че процедурата по инспекция на документите за нова болница е в ход и до края на месеца би трябвало да бъде импортирано предложение в Министерския съвет, който да утвърди или откаже основаването на такова лечебно заведение. Заради пропуски в документите, още в края на септември за тях е известен вложителят, оповестиха от министерството.

Не излиза наяве в какъв период би трябвало да бъдат изчистени те и за по кое време се отсрочва решението на министерството да внесе или не плана в Министерския съвет. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР