Съдът отмени наложения му домашен арест на бизнесмена Васил Божков

...
Съдът отмени наложения му домашен арест на бизнесмена Васил Божков
Коментари Харесай

Васил Божков вече е на свобода, ще участва ли на предстоящите избори?

Съдът анулира наложения му домакински арест на предприемача Васил Божков и дефинира гаранция от 130 000 лв. . Това решение му дава опция, въпреки че е обвинен по няколко каузи, да взе участие интензивно в идните предварителни избори.

„ Няма риск предприемачът да извърши друго закононарушение “ , стимулира се съдът, като уточни, че не съществува и заплаха от въздействие върху събирането на доказателства. След осем месеца под домакински арест, Божков изрази облекчение и убеденост, че мярката е обективна и „ няма нищо общо с изборите “ .

Божков не губи време и незабавно след освобождението си записва своята партия „ Национално придвижване Център “. Той разяснява:

„ Защото безпричинно стоях осем месеца. “

Неговата цел е ясна – още един опит за влизане в политиката , като се възползва от настъпващата акция за предварителните избори през юни. Обвиненията против Божков обаче са съществени и включват неплащане на хазартни такси, подбуждане към убийства и нелегално държане на културно-исторически полезности. Въпреки че прокуратурата е завършила две от следствията против него, борбата в правосъдната зала и в публичното пространство продължава.

Прокурорът Ангел Кънев , който следи делата против Божков, е обект на рецензии от страна на предприемача, който твърди, че „ прокурорът не проверява закононарушения, а търси пари и имущество “. Божков остро подлага на критика и дейностите на прокуратурата във връзка с неговата антична сбирка, потвърждавайки, че се предлага на прилежащите страни, в това число на Северна Македония, което съгласно него е закононарушение.

Васил Божков нарежда своята партия като единствената опция .

„ Нито могат да ни купят, нито да ни уплашат “, твърди той, наблягайки своята самостоятелност и решителност да се опълчи на съществуващата политическа система .

Изборите в юни ще покажат дали Божков ще успее да преодолее правните и политически провокации и да заеме място в българския парламент, където към този момент чака свои остарели и нови съперници.

Кандидатите на Политическа партия „ Единение “ от Бургас се записаха за идните избори на 9 юни


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР