Министерството на здравеопазването на палестинското движение Хамас, което държи властта

...
Министерството на здравеопазването на палестинското движение Хамас, което държи властта
Коментари Харесай

Около 100 са жертвите на израелската нощна операция в Рафах, съобщиха местните власти

Министерството на здравеопазването на палестинското придвижване " Хамас ", което държи властта в линията Газа от 2007 година, заяви, че при нощната интервенция на израелската войска по град Рафах в южната част на анклава са починали към 100 души, съобщи Франс прес. При интервенцията са освободени двама заложници

Първоначално бе обявено за близо 40 убити, след това за над 50 убити, а в този момент в известие на арабски ведомството поправя броя на жертвите на към 100.  Телата на двадесет палестинци са били признати в кувейтската болница, а 12 други са били признати в европейската болница и пет - в болничното заведение " Абу Юсеф ан Наджар ", прибавиха чиновниците.

Израелските въоръжени сили обявиха, че през днешния ден са нанесли " поредност от удари " по южната част на Газа, които към този момент " са завършили ", без да дават повече детайлности.

Хуманитарните организации, настояват че офанзива в град Рафах в южната част на Газа би била пагубна, показва Ройтерс. Това е последното относително безвредно място в анклава, унищожен от офанзивата на Израел.

Според катарския ефирен канал " Ал Джазира " след израелските бомбардировки на домове и джамии в Рафах са били открити телата на минимум 52 души. Съобщава се и за десетки ранени, доста от които деца, както и че се чака, че борят на жертвите ще се усили.

Израелските военни също по този начин обявиха, че рано тази заран са избавили двама заложници от плен в линията Газа, съобщи Асошиейтед прес.Те споделиха, че двамата мъже са били отвлечени от бойци на " Хамас " от кибуца Нир Ижак по време на офанзивата на 7 октомври, с която стартира 4-месечната война сред Израел и " Хамас ". Заложниците са били освободени от израелски специфични сили по време на интервенция в Рафах. Армията съобщи, че двамата мъже са в положително здравословно положение.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР