Министерството на здравеопазването на Гърция потвърди за шест смъртни случая

...
Министерството на здравеопазването на Гърция потвърди за шест смъртни случая
Коментари Харесай

Гърция: Шести смъртен случай на дете след инфекция със стрептокок А, започва разследване

Министерството на опазването на здравето на Гърция удостовери за шест смъртни случая от началото на тази година на деца, инфектирани от стрептокок А, и прикани родителите да бъдат деликатни и да лимитират контактите им, осведоми БНР.

Чрез медиите здравните управляващи осведомят за първите признаци при заразяване и поучават родителите неотложно да се извърнат към експерти в болница.

Според педиатрите признаците на инфекцията са многообразни и би трябвало да се реагира бързо. Изследват се също всички, които са били в контакт със инфектираните деца. Медиците предлагат децата да се лимитират в контактите с други деца, които имат даже хрема, тъй като в първите няколко дни на заразяване липсват признаци.

Днес прокурор е разпоредил следствие на гибелта на 7-годишно дете в болница в Солун след заразяване със стрептокок А, съобщи eKathimerini.com. Детето e от град Науса в Северна Гърция и е умряло от затруднения, свързани с бактериалната зараза, по информация от Националната организация за публично здраве (EODY).

Било е признато в болничното заведение в Науса в събота с температура и признаци на гастроентерит. На идващия ден положението му се е влошло и лекарите са взели решение да го реалокират в Солун, където по-късно умира.

Петрос Кетикидис, член на изпълнителния комитет на Общогръцката федерация на публичните болнични служащи (POEDIN), разяснява пред държавната телевизия ERT, че 9-годишният братовчед на умрялото дете също се лекува в солунска болница за сходно заболяване, само че с по-леки признаци. Момчето получава уместно здравно лекуване, увери той.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР