Министерството на здравеопазването на Гърция подготвя проектозакон, който има за

...
Министерството на здравеопазването на Гърция подготвя проектозакон, който има за
Коментари Харесай

Гърция подготвя закон за преструктуриране на системата за психично-здравни услуги

Министерството на опазването на здравето на Гърция приготвя проектозакон, който има за цел коренно преструктуриране на системата за организация и ръководство на психично-здравните услуги, осведоми еKathimerini.com, като се базира на изказване на заместник-министъра на опазването на здравето Димитрис Варцопулос

В момента съвсем всички психиатрични клиники към огромните лечебни заведения са претъпкани, а ръководещите се стремят да завършат започнатите промени в бранша и да поправят грешките, които са били позволени първоначално.

Законопроектът планува основаване на национална мрежа от услуги за психологично здраве, която ще бъде структурирана в районни мрежи от услуги за психологично здраве. Те от своя страна ще се управляват от заместител регионален шеф на съответната здравна област, който ще дава отговор за проблемите на психологичното здраве.

Тези мрежи ще включват децентрализирани звена, психиатрични лечебни заведения, психиатрични отделения в многопрофилни лечебни заведения, центрове за психологично здраве и мобилни звена.

Източници от Министерството на здравеопазването разясняват, че главен минус в сегашната институционална рамка е това, че тя не планува грижи за млади пациенти с хронични психологични болести.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР