Министерството на здравеопазването изпрати сигнал до директора на Главна дирекция

...
Министерството на здравеопазването изпрати сигнал до директора на Главна дирекция
Коментари Харесай

Сменят директора на софийска болница, след проверка за бракуване на скъпи лекарства

Министерството на здравеопазването изпрати сигнал до шефа на Главна дирекция „ Национална полиция “ по отношение на осъществена инспекция в „ Специализирана болница за интензивно лекуване по хематологични болести “ ЕАД, гр. София, оповестиха от здравното министерство.

Проверяващите от Дирекция „ Вътрешен одит “ на Министерство на здравеопазването са установили, че през последните две години болничното заведение е бракувала огромно количество скъпи лекарствени артикули , използвани при лекуване на пациенти с хематологични болести.
 
Министърът на опазването на здравето, в качеството му на едноличен притежател на капитала на сдружението, е направил смяна в състава на съвета на шефовете на СБАЛХЗ ЕАД , която ще влезе в действие след регистриране в Търговския указател.
 
По отношение публикуваните обществено погрешни изказвания, че работещите в лечебното заведение няма да получат заплатите си поради промяната в съвета на шефовете, Министерство на здравеопазването осведоми:
 
Промените в състава на съвета на шефовете на СБАЛХЗ ЕАД, според наредбите на Търговския указател, имат деяние от вписването на въпросните промени в Търговския указател. До регистриране на измененията в Търговския указател, лицата на които е предоставено ръководството на СБАЛХЗ ЕАД, в тази ситуация проф. доктор Бранимир Спасов в качеството му на изпълнителен шеф, има всички пълномощия, свързани с ръководството на сдружението. Не съществува интервал, в който сдружението остава без „ законно управление “, защото вписаният съвет на шефовете ръководи досега на регистриране на новоизбраните членове на съвета. 

За проф. доктор Бранимир Спасов няма правна спънка да извърши нужните дейности за възнаграждение на възнагражденията на личния състав, както и другите належащи дейности, свързани с безпроблемното действие на лечебното заведение. 
 
Вписването на новите членове на съвета на шефовете се чака да се случи в границите на няколко дни , като нужните документи са подадени в Търговския указател.
 
До провеждането на конкурс, като изпълнителен шеф следва да бъде вписана доктор Галя Кондева - Мънкова , която и все още е член на съвета на шефовете. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР