Министерството на вътрешните работи на Русия обяви за издирване американския

...
Министерството на вътрешните работи на Русия обяви за издирване американския
Коментари Харесай

Москва обяви Линдзи Греъм за издирване

Министерството на вътрешните работи на Русия разгласи за търсене американския сенатор Линдзи Греъм, против който ръководителят на Следствения комитет на Русия (СКР) Александър Бастрикин разпореди да стартира наказателно дело за русофобски изявления, оповестява ТАСС.

„ Греъм Линдзи Олин, американец, роден на 9 юли 1955 година, се търси по член от Наказателния кодекс “, се споделя в базата данни на ведомството, без да се прецизира по какъв член.

По-рано на среща с украинския президент Володимир Зеленски сенатор Греъм сподели, че гибелта на руснаци по време на спора в Украйна е „ най-хубавата инвестиция “ на Вашингтон. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков назова думите на Греъм " позор за Съединените щати ". Говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова съобщи, че сходна теза за убийството на руснаци „ от дълго време е залегнала в Съединените щати “.

Зам.-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев, след думите на американския сенатор Линдзи Греъм за „ вложението в гибелта на руснаците “, му подсети за ориста на убития Робърт Кенеди.  " Старият простак сенатор Линдзи Греъм сподели, че Съединените щати в никакъв случай не са харчили пари толкоз добре, що се касае за ликвидиране на руснаци. Напразно. В обичаната му Америка освен елементарните хора биват убивани постоянно, само че мръсни пари се харчат за убийството на сенатори “, написа той в неделя в канала си в Телеграм.

Изявленията на американския сенатор Линдзи Греъм по време на среща с украинския президент Володимир Зеленски може да са били извадени от подтекста, заяви през днешния ден организация Ройтерс, която се е срещнала с цялостния запис на срещата на Греъм с украинския водач, прибавя ТАСС. Първоначално оповестеният видеозапис от срещата съдържа репликата на Греъм по отношение на „ инвестицията “ на Вашингтон в гибелта на руснаците. Според организация Ройтерс в цялостната версия на записа на фразата на сенатора за „ гибелта на руснаците “ и „ най-успешната инвестиция “ на Съединени американски щати, те са разграничени във времето, до момента в който в предходния откъслек те следват една след различен. Според Ройтерс цитатът за " вложенията " хипотетично се отнася до военната помощ за Киев от Вашингтон, до момента в който фразата на сенатора за „ гибелта на руснаците “ е била изречена в подтекста на полемика със Зеленски за „ украинската опозиция “.

Инфо: ТАСС

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР