Министерството на вътрешните работи на Румъния получи първия от закупените

...
Министерството на вътрешните работи на Румъния получи първия от закупените
Коментари Харесай

Румънското МВР се сдоби с нов хеликоптер Блек Хоук

Министерството на вътрешните работи на Румъния получи първия от закупените общо седем хеликоптера " Блек Хоук " за потребностите на инспекторатите за изключителни обстановки и оперативните структури на румънската полиция.

Хеликоптер " Блек Хоук ", предопределен за потребление при изключителни обстановки, бе доставен в централата на Главния инспекторат по авиация на Министерството на вътрешните работи на Румъния . Още три сходни летателни апарата ще бъдат доставени идната седмица, оповестява Джиджи 24.

Представители на Главния инспекторат по авиация към Министерство на вътрешните работи оповестиха, че първият хеликоптер " Блек Хоук " , закупен в границите на европейския план " Визия 2020 ", е бил доставен в централата. В седмицата 13 - 19 ноември следва да бъдат доставени още три хеликоптера, а до края на годината - други три, от които два ще бъдат употребявани при изключителни обстановки , а един - от оперативните структури на румънската полиция.

През ноември 2021 година Министерството на вътрешните работи на Румъния подписа рамково съглашение за флотилия от до 12 хеликоптера " Блек Хоук " за потребностите на службите за незабавна помощ в страната. Договорът е на стойност над 269 млн. евро без Данък добавена стойност, като се планува летателните апарати да бъдат създадени в Полша от PZL Mielec, където се създават хеликоптерите " Блек Хоук " за Европа.

Снимката е илюстративна


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР