Министерството на вътрешните работи на Приднестровието, подкрепяна от Русия сепаратистка

...
Министерството на вътрешните работи на Приднестровието, подкрепяна от Русия сепаратистка
Коментари Харесай

Експлозии разтърсиха радиокула в молдовското Приднестровие

Министерството на вътрешните работи на Приднестровието, подкрепяна от Русия сепаратистка територия в някогашната руска република Молдова, заяви, че две детонации са били ориентирани към радиоцентър наоколо до границата с Украйна.

" Рано сутринта на 26 април в село Маяк в Григориополски регион се чуха две детонации ", се споделя в изказване на вътрешното министерство на сепаратистката република.

Взривовете в 6:40 ч. и 7:05 ч. са били ориентирани към радиоцентъра " Маяк ", ситуиран на към 50 км от районната столица Тираспол. Министерството съобщи, че две " мощни " антени, които препредават съветското радио, са били отвън строя, и показа фотоси на оборудванията. Уточнява се, че няма потърпевши.

В понеделник управляващите в сепаратисткия район оповестиха, че офисите на Министерството на държавната сигурност в Тираспол са били наранени от нещо, което наподобява е било офанзива с гранатомет. Няма непосредствена причина да се допуска, че има връзка сред двата случая.

Приднестровието е незачитан разколнически район, подкрепян от Москва, който граничи със Западна Украйна. Москва към момента разполага с военна база там, както и със ресурси от към 20 000 тона муниции.

Инцидентите се случват, откакто предходната седмица почитан съветски боен чиновник повдигна въпроса за рускоговорящите в Приднестровието в подтекста на военната акция на Русия в Украйна.

Министерството на външните работи на Молдова привика посланика на Русия поради мненията, които назова " неоснователни и противоречащи на позицията на Русия в поддръжка на суверенитета и териториалната целокупност на нашата страна в границите на интернационално приетите граници ".
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР