Министерството на вътрешните работи на Германия отстрани един от служителите

...
Министерството на вътрешните работи на Германия отстрани един от служителите
Коментари Харесай

Скандал в Германия с коронавируса - заради служител на германското МВР

Министерството на вътрешните работи на Германия в профил един от чиновниците си, който назова разпространяването на новия ковид SARS-CoV-2 " световна подправена паника ". Това заяви изданието Der Spiegel, съобщи БГНЕС.
Според информацията, служителят по лична самодейност написал съвсем 80-страничен отчет за пандемията, породена от коронавирусната болест, изцяло опровержителен на формалната позиция на немските управляващи. Той го е популяризирал посредством вътрешен имейл. През уикенда материалът беше оповестен в един от десните консервативни уеб сайтове. Там служителят е показан като осведомител, издал " секрети " на министерството.
Според създателя на отчета, заплахата, която съставлява новият ковид, е " не по-висока, в сравнение с при доста други вируси ", а ограниченията, подхванати от федералното държавно управление на Германия, предизвикват повече щета на жителите, в сравнение с изгода.
Служителят работи в отдела за ръководство на рецесии и социална отбрана. В същото време той не е взел участие в работата на Кризисния щаб за битка с следствията от пандемията.
В немското Министерство на вътрешните работи случаят провокира сериозен ужас, изключително като се има поради фактът, че създателят е отпечатал отчета си на публична бланка на ведомството. Това сътвори чувството, че документът отразява позицията на Министерството на вътрешните работи на Германия.
В събота, 9 май, в Германия имаше голям брой митинги против рестриктивните мерки, наложени от управляващите по отношение на пандемията. Най-големият протест - в Щутгарт, събра повече от 10 000 души. В Берлин протестиращите замеряха служителите на реда с бутилки и камъни, което докара до арестите на над 100 души.
На 6 май немските федерални и районни управляващи реализираха единодушие за известно облекчение на съществуващите ограничавания на обществените контакти, само че удължиха ограниченията до 5 юни.
Още: " Има нарастване на заразяването с ковид в Германия, ще има ли нови ограничавания? "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР