Министерството на вътрешните работи (МВР), получаващо милиарди левове от бюджета

...
Министерството на вътрешните работи (МВР), получаващо милиарди левове от бюджета
Коментари Харесай

МВР съветва хората да барикадират домовете си срещу крадци

Министерството на вътрешните работи ( Министерство на вътрешните работи ), получаващо милиарди левове от бюджета за отбрана на здравето, живота и имущество то на жителите, предизвиква съществени ограничения за самозащита посредством рекламни известия и съвет и. Тези съвет и включват барикадиране на дом овете, брониране и слагане на камери за наблюдаване, което изисква обилни вложения от страна на жителите.

Специализирана полицейска интервенция в Шумен

От известие на вътрешното министерство излиза наяве, че в Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи - Шумен се организира " профилирана полицейска интервенция, ориентирана към противопоставяне на престъпността, запазване на публичния ред и обезпечаване на полицейско наличие в уязвими региони и квартали ". Акцентът на интервенцията е ориентиран към противопоставяне на дом овите обири, които съставляват към 10 % от всички регистрирани обири.

Най-често крадени обекти

От разбора на Министерство на вътрешните работи излиза наяве, че най-често предмет на обири са парични средства в левове и валута, както и украшения от благородни метали. Все по-рядко предмет на посягане са телевизионна и компютърна техника, както и мобилни телефони.

Раздаване на листовки със препоръки

В рамките на интервенцията жителите получават листовки със съвет и за отбрана против обири. Съвет ите включват заключване на порти и прозорци, надзор на достъпа до дом овете, създаване на високи огради, слагане на здрави железни порти, увеличение на отбраната посредством вътрешно осветяване с таймер, инсталиране на видеонаблюдение и сигнално-охранителна техника. За скъпи движимости и пари се предлага потреблението на висок клас незапалим сейф, крепко захванат за бетонна стена или под, както и слагане на дограма с антивзломен обков или райбер.

Характерни способи за навлизане

Министерство на вътрешните работи проучва, че присъщите способи за навлизане включват отключване с механически средства или строшаване на патрон на входна врата, влизане през незаключени порти или тераси на ниски етажи, както и напън на заключващите устройства на прозорци и порти на тераси. Обикновено взломните обири и тези посредством отключване се правят сред 8:00 и 11:00 часа. Най-често обект на посягане са жилища в крайни жилищни квартали. През вечерните часове кражбите са най-често от жилища на ниските етажи, посредством отворени порти на тераси през летния интервал. През останалите сезони причинителите търсят незаключени порти на жилища.

Препоръки на полицията

Полицията съвет ва жителите да бъдат изключително деликатни и да следват препоръчаните ограничения за отбрана на своите дом ове. Въпреки забележителните разноски, свързани с тези ограничения, те се смятат за нужни за гарантиране на сигурността и запазване на имущество то.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР