Министерството на външните работи ще окаже всяко необходимо съдействие, в

...
Министерството на външните работи ще окаже всяко необходимо съдействие, в
Коментари Харесай

МВнР предлага адвокатската защита на българските граничари за делото в Турция

Министерството на външните работи ще окаже всяко належащо подпомагане, в границите на своите пълномощия, за позитивното разрешаване на случая с четиримата български граничари, упрекнати в убийството на турски нарушител през 2018 година
Протест в Бургас в поддръжка на граничарите, упрекнати от Турция в убийството на риболовец По случая, който е от преди 10 години, те са оправдани в България
Заместник-министър Стоянов осведоми, че посредством генералното консулство в Одрин са изпратени запитвания за информация по делото, както и че ще бъде поискано наличието на наш представител на правосъдните съвещания.

Предприети са стъпки и във връзка с адвокатската отбрана, като ведомството е предложило на сънародниците ни юристи с опит в наказателните каузи, заяви Министерство на външните работи.

Не е допустимо българските граничари да бъдат предадени на Турция, съобщи по-рано денем министърът на правораздаването Цецка Цачева по време на парламентарен надзор в отговор на въпрос по отношение на делото в Турция против български жители.
Обвинените от Турция граничари ще дават показания в Бургас Настояват страната да ги отбрани
Министър Цачева изясни, че страната ще обезпечи средства на българските жители за отбрана, като им е възложен и лист с юристи, от който да изберат бранител, с цел да ги съставлява в съда в Лозенград. Български консул също ще участва на съвещанията там.

Цецка Цачева означи, че граничарите са опазили българската граница и институциите са длъжни да подсигуряват тяхната сигурност.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР