Министерството на външните работи осъществи безпрецедентна организация в рамките на

...
Министерството на външните работи осъществи безпрецедентна организация в рамките на
Коментари Харесай

МВнР достави всички машини за гласуване и бюлетините за 99,47 % от секциите в чужбина

Министерството на външните работи реализира невиждана организация в границите на 72 часа по подготовка, изпращане и снабдяване до всички континенти по света (с изключение на Антарктида) на 710 000 бюлетини за 750 секции, както и на 326 машини за гласоподаване , избрани за 208 секции, оповестява министерството.

На 16 ноември в 13:00 часа Министерство на външните работи получи от печатницата на Българска народна банка бюлетините и неотложно започва развой по тяхното пакетиране и оформяне като дипломатическа поща. Всички 750 колета с бюлетини са готови за изпращане в границите на 8 часа, като първите 250 от тях отпътуваха на същия ден.

На 17 ноември са превозени още 250 колета , а със личен превоз на Министерство на външните работи в сряда и четвъртък тази седмица отпътуваха и останалите бюлетини за региона на Балканите, Австрия, Турция и Молдова.

Министерство на външните работи получи достъп до машините за секциите отвън страната в 9:00 часа на 16 ноември 2021 година 336 машини бяха завършени като дипломатическо карго в границите на 5 часа и 224 от тях още в същия ден отпътуваха .

Останалите 112 машини бяха доставени със личен превоз по предопределение до дипломатически и консулски представителства откъдето в днешния ден се реализира предаването им на секционните изборни комисии.

Въпреки непрекъснато полаганите старания от Министерство на външните работи, задграничните ни представителства и логистичния ни сътрудник, заради късите периоди, далечните дистанции и компликациите, свързани с пандемията по света, единствено в 4 секции : 2 в Австралия - Аделаида, Бризбън ; една секция в Нова Зеландия - Крайстчърч и една секция в Съединени американски щати - Сейнт Луис, щата Мисури, бюлетините няма да могат да бъдат доставени преди началото на изборния ден .

Четирите секции са 0,53 на 100 от общия брой секции зад граница.

Министерството на външните работи е уведомило Централната изборна комисия за тези четири секции и се чака ЦИК да вземе решение за реда и метода, по който да се организира изборния развой в тях .
 Бюлетините за балотажа на президентския избор към този момент са пристигнали в Съединени американски щати
Бюлетините за балотажа на президентския избор към този момент са пристигнали в Съединени американски щати

Охраняват спомагателните машини на " Сиела норма "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР