Министерството на външните работи на Великобритания извика руския посланик в

...
Министерството на външните работи на Великобритания извика руския посланик в
Коментари Харесай

Лондон обвини Русия в опит за намеса в британската политика чрез кибершпионаж

Министерството на външните работи на Англия извика съветския дипломат в страната и наложи наказания на двама души поради " несполучлив опит за интервенция в английската политика посредством съветски кибершпионаж " , съобщи Ройтерс.

Хакерската група " Колд ривър ", формирана от откриватели на киберсигурността, е работила от името на съветската Федерална работа за сигурност (ФСС), като е била ориентирана против английски политици, публицисти и неправителствени организации в продължение на няколко години, сподели в изказване министерството.

Правителството твърди, че групата е откраднала данни посредством хакерски атаки, в това число материали, свързани с изборите през 2019 г . Русия неведнъж е отричала изказванията, че е забъркана в сходни действия, напомня BBC.

Дейвид Камерън съобщи, че дейностите на групата са " изцяло неприемливи ". " Въпреки многократните им старания, те се провалиха . Ние ще продължим да работим дружно с нашите съдружници, с цел да разкрием съветската загадка кибернетична активност и да потърсим отговорност от Русия за нейните дейности " , сподели някогашният министър председател и сегашен посланик номер 1 на Англия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР