Министерството на външните работи на Украйна обяви, че високопоставен дипломат

...
Министерството на външните работи на Украйна обяви, че високопоставен дипломат
Коментари Харесай

Украйна изгони руски дипломат след ареста на консула си в Са...

Министерството на външните работи на Украйна разгласи, че почитан посланик на съветското посолство в Киев би трябвало да напусне страната в границите на 72 часа, считано от 19 април, като тези ограничения са в отговор на изгонването на украинския консул в Санкт Петербург, предава РИА Новости.

Федералната работа за сигурност на Русия заяви в събота, че консулът на Украйна в Санкт Петербург Александър Сосонюк е бил арестуван на 16 април в същия град по време на среща с съветски жител, до момента в който е получавал информация от систематизиран темперамент, съдържаща се в базите данни на правоприлагащите органи и ФСС.

По-късно заместник-министърът на външните работи на Украйна Евгений Енин съобщи, че украинската страна приготвя ответни ограничения. А прессекретарят на украинското външно министерство Олег Николенко разясни, че Сосонюк е бил арестуван за няколко часа и той към този момент се е върнал в дипломатическата институция.

Руското външно министерство заяви, че краткотрайно повереният в делата на Украйна в Москва Василий Покотило е бил извикан във ведомството в събота по отношение на противозаконната активност на украинския консул в Санкт Петербург, като е поискано Сосонюк да напусне Русия в границите на 72 часа, считано от 19 април.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР