Министерството на външните работи на Република Северна Македония, отново осъжда

...
Министерството на външните работи на Република Северна Македония, отново осъжда
Коментари Харесай

Скопие с остра реакция след изказване на Костадинов

Министерството на външните работи на Република Северна Македония, още веднъж осъжда изявленията, съдържащи териториални искания към Република Северна Македония, изразени обществено и неведнъж от българския народен представител и водач на политическа партия Възраждане Костадин Костадинов, се споделя в позиция на министерството на външните работи на Северна Македония. 

" Фактът, че тези изказвания се повтарят, този път в Скопие и по важен и алегоричен мотив и за двете страни - откриването на нови офиси на Българския културно-информационен център, както и в навечерието на бизнес конгрес сред Северна Македония и България, не могат да не бъдат тълкувани като опити за подкопаване на мощните старания на двете държавни управления за поощряване на съдействието и като проведена провокация, която би трябвало да бъде наказана от всички проевропейски политически структури и институции в двете страни ", написа в известието.

Същевременно от министерството на външните работи на Северна Македония насочат апел към жителите на двете страни, „ да не се поддават на сходни провокации, които имат една единствена цел, да попречат на двете страни да осъществят препотвърдените от двете страни откровени планове за задълбочаване на връзките сред нашите страни и нации в духа на европейските полезности ”.

По-рано през днешния ден, ръководителят на „ Възраждане ” и ръководител на Парламентарната комисия за българите в чужбина Костадин Костадинов участва на формалното разкриване на новите пространства на Българския културно-информационен център в Скопие, а пред медиите в Република Северна Македония съобщи: „ Всеки българин в България обича Македония и няма нищо срещу Македония. България и Македония са две страни, които би трябвало да бъдат една. Ние желаеме едно само нещо - да не се фалшифицира българската история, да се твърди, че нещо, което е общо, е друго. Ние приказваме един език и имаме обща просвета, само че нямам нищо срещу да се чувствате обособен народ ”. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР