Министерството на външните работи на Република България ще отпусне спешна

...
Министерството на външните работи на Република България ще отпусне спешна
Коментари Харесай

България отпуска спешно 200 000 лева помощ за Албания

Министерството на външните работи на Република България ще отпусне незабавна филантропична финансова помощ от 200 000 лв. на Република Албания за превъзмогване на вредите от опустошителното земетресение. Средствата са в границите на бюджета, избран за помощ за развиване, и ще бъдат утвърдени на утрешното съвещание на Министерския съвет.

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева организира телефонен диалог с и.д. министър на външните работи на Република Гент Цакай, който от името на премиера Еди Рама и от свое име изрече своите най-искрени благодарности към премиера Бойко Борисов и към българския народ да съболезнованията и изразената подготвеност за помощ.

Цакай осведоми министър Захариева за организацията и хода на избавителните интервенции и благодари още един път за финансовата помощ от страна на България и за готовността избавителни екипи на Министерство на вътрешните работи да се включат на място в издирването на затрупани хора, предадоха от Министерство на външните работи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР