Министерството на външните работи на Република България извърши евакуация от

...
Министерството на външните работи на Република България извърши евакуация от
Коментари Харесай

Външно министерство съдейства за евакуацията на българско семейство от Ивицата Газа

Министерството на външните работи на Република България извърши евакуация от на българско семейство, която бе проведена по самодейност на украинската страна с обезпечен аероплан и различен превоз, и със съдействието и на египетските управляващи. Това оповестиха от външно министерство.
Тримата български жители и четвърти член на фамилията с палестинско поданство кацнаха сполучливо на летището в София, преминавайки през две страни – Египет и Украйна. В цялостния развой на евакуация, траял 17 дни, участваха задачите ни в Тел Авив, Рамалла, Кайро и Киев, както и Ситуационният център на Министерство на външните работи.
 Организация на обединените нации няма доказателства, че обстреляните в Газа здания са употребени за военни цели Организация на обединените нации няма доказателства, че обстреляните в Газа здания са употребени за военни цели
Неотдавнашните въздушни удари на Израел против цивилни здания в Газа може да бъдат класифицирани като военни закононарушения, предизвести въ...
Семейството, отправило молба за помощ до дипломатическото ни посланичество в Рамалла, стигна до България с помощта на отличното съдействие на българската страна с украинските управляващи, които проведоха евакуационен полет за украински жители в Палестина през Египет. Посолството ни в Тел Авив обезпечи съгласуваност и организация с украинската страна на място. Групата от общо 109 души бяха извозени от региона на Газа с рейсове и боен ескорт до летището в Кайро.
Българското семейство бе посрещнато от консула ни в египетската столица. С помощта на дипломатическото ни посланичество в Рамалла и посолството ни в Киев на тримата български жители бяха издадени документи за идентичност, а на четвъртия член на фамилията – българска виза. При престоя им в Киев те бяха настанени в посолството ни в украинската столица.
Министерството на външните работи на Република България показва своите откровени благодарности на украинската страна за отличното съдействие и предоставената опция на българското семейство да се завърне у нас. Министерство на външните работи благодари и на Египет за обезпечените условия за реализирането на филантропична задача.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР