Mинистерството на външните работи на Португалия привика във вторник посланика

...
Mинистерството на външните работи на Португалия привика във вторник посланика
Коментари Харесай

Португалия привика посланика на Иран заради задържания кораб MSC Aries

Mинистерството на външните работи на Португалия привика във вторник посланика на Иран , с цел да осъди съботната офанзива против Израел от Техеран и да изиска незабавното освобождение на плаващия под португалски байрак контейнеровоз MSC Aries, предава " Ройтерс ".

Министерството заяви в изказване след срещата, че " ще изчака резултатите от тази публична мярка и ще оцени всички спомагателни стъпки според от тях ".

В изявлението се споделя, че Португалия е поискала освобождението на екипажа , " защото дадените до момента пояснения не се смятат за поредни ".

Техеран съобщи в понеделник, че Иранската революционна армия е заловила товарния транспортен съд - за който се твърди, че е обвързван с Израел - в Ормузкия проток за

Иран извърши   в събота в нахлуване, което Техеран предприе като отговор след хипотетичен против консулството му в Дамаск на 1 април.

Международната корабна линия MSC, която ръководи Aries, с ъобщи, че работи " със съответните органи " за безвредното връщане на кораба и на неговия 25-членен екипаж.

MSC наема Aries от Gortal Shipping, филиал на Zodiac Maritime. Zodiac е частична благосъстоятелност на израелския предприемач Еял Офер.
 Португалия желае пояснения от Иран за отвлечения търговски транспортен съд
Португалия желае пояснения от Иран за отвлечения търговски транспортен съд

Пиратство в XXI век
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР