Министерството на външните работи на Дания реши да изгони 15

...
Министерството на външните работи на Дания реши да изгони 15
Коментари Харесай

Италия и Дания гонят десетки руски дипломати

Министерството на външните работи на Дания реши да изгони 15 съветски дипломати от страната, заяви " Ройтерс ". След обявяване на новината Русия даде обещание отговор.

Италианският вестник “Кориере де ла Сера “, базирайки се на свои източници, заяви от своя страна, че управляващите в страната имат намерение през днешния ден да разгласят експулсирането на няколко десетки съветски дипломати, откакто сходни стъпки започнаха Франция, Германия и други европейски страни.

Според вестника описът на съветските дипломати, които ще бъдат експулсирани, е бил направен предходния ден, а решението е било взето по време на контактите на италианското външно министерство и управлението на италианския министерски съвет с Берлин и Париж. Италианският министър председател Марио Драги го е разискал със секретаря на Министерския съвет Франко Габриели, който дава отговор за въпросите на държавната сигурност в републиката, написа вестникът.

" Всички дипломати на Москва, които работят в Италия и ще бъдат експулсирани, ще бъдат оповестени за личност нон грата ", написа вестникът и твърди, че италианските управляващи считат, че тези дипломати са свързани с съветските специфични служби, заяви БНР.

Междувременно посланикът на Русия във Франция Алексей Мешков беше привикан във френското външно министерство през днешния ден. Това заяви телевизионният канал BFM, базирайки се на източник от Министерството на външните работи. Според телевизионния канал привикването на ръководителя на задачата във френското външно министерство е обвързвано с решението за експулсиране на част от чиновниците ѝ.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР