Министерството на външните работи на България публикува актуална информация за

...
Министерството на външните работи на България публикува актуална информация за
Коментари Харесай

МВнР публикува нови мерки и ограничения за придвижване в Европа и света

Министерството на външните работи на България разгласява настояща информация за ограниченията и рестриктивните мерки за напредване в Европа и света, пише news.bg.

Румъния 

Румъния вкара следните карантинни/ограничителни ограничения от 21.00 ч. на 15 март:

Изолация в домашни условия на адреса, заявен при влизане в Румъния, за интервал от 14 дни на всички лица, идващи в Румъния от страни, където са доказани най-малко 500 случая на заразяване. Тази мярка се ползва единствено във връзка с лица, без каквито и да е симптоми;

По отношение на лицата, намиращи се в изолираност в домашни условия, които развият признаци през 14-дневния интервал, мярката за изолираност ще бъде продължена. В такива случаи те би трябвало да се свържат с националния незабавен номер 112. Медицински личен състав ще събере биологични проби и ще разпореди съответни характерни мерки;

Всички лица, идващи в Румъния от зони/държави под карантина, ще бъдат поставяни под карантина в Румъния. Актуализиран лист със зоните/държавите под карантина може да бъде открит на адреса на Националния център за наблюдаване и надзор на заразни заболявания (https://www.cnscbt.ro/index.php/1513-lista-zone-afectate-15-03-2020/file)

Сърбия

Остава в действие възбраната за влизане в Република Сърбия на непознати жители (включително български), идващи от 12 страни: Франция, Германия, Словения, Австрия, Испания, Гърция, Швейцария, провинция Хубей в Китай, град Дегу и провинция Северен Гьонсан в Република Корея, Италия, Иран и Румъния.

Всички български жители, които желаят да изоставен територията на Република Сърбия, могат да употребяват работещите все още Граничен контролно-пропусквателен пункт Калотина-Градина и Граничен контролно-пропусквателен пункт Връшка чука. Граничен контролно-пропусквателен пункт Олтоманци, Граничен контролно-пропусквателен пункт Стрезимировци и Граничен контролно-пропусквателен пункт Брегово остават краткотрайно затворени.

Турция 

Към момента няма затворени Граничен контролно-пропусквателен пункт към България от турска страна. В страната, считано от 10 часа на 16 март, се затварят питейни заведения, нощни клубове и нощни заведения до второ разпореждане. Забранени са свижданията в лечебните заведения. Библиотеките не работят до 30 март. Големите търговски центрове са с лимитирано работно време - 12.00-20.00 часа. Отменени са всички търговски срещи и панаири. Властите вкараха незабавен телефон 184, на който може да бъде получена информация за ковид.

Германия 

Считано от през днешния ден Германия затвори сухопътните си граници с Франция, Люксембург, Австрия, Швейцария и Дания. Въведените ограничавания не засягат товарните транспорти и преноса на артикули. Германските жители ще могат да се завръщат във Федерална Република Германия, до момента в който всички останали няма да бъдат допускани на територията на страната. Ограничения за пътуващите от Германия са въведени от 24 страни. Справки могат да бъдат правени в раздела " Informationen für Reisende " на страницата на федералното Министерство на външните работи https://www.auswaertiges-amt.de/de/

Словакия 

Предприемат се спомагателни ограничения по отношение на превантивното разпространяване на вируса: от понеделник сутринта на 16 март всички дребни магазини за продажба на дребно и снабдители на услуги ще бъдат затворени, като се изключи хранителни магазини, аптеки, вестници, ветеринарни кабинети и магазини, продаващи храна за животни. Ресторантите остават отворени, само че не могат да обслужват клиенти в техните пространства. Извънредното състояние, което беше оповестено в Словакия от 12 март остава. Спират се плануваните интервенции, които не са свързани с животозастрашаващи случаи.

Финландия 

Не са подхванати ограничаващи ограничения по границите на страната.

Естония 

В неделя сутринта държавното управление взе единомислещо решение да затвори границите на страната и да забрани влизането на територията на Естония на всички непознати жители. Преминаващите директно (но единствено, с цел да се завърнат в своята страна), ще бъдат допускани по изключение единствено в случай че не демонстрират забележими признаци на заболяването.

Грузия 

Частично се приключва придвижването на хора сред Грузия и Русия през единствения Граничен контролно-пропусквателен пункт сред тях - " Горен Ларс ". В двете направления ще бъдат пропускани единствено водачите от интернационалния автотранспорт, както и съветски и грузински жители, които желаят да се приберат вкъщи.

За период от 10 дни се затварят граничните пунктове с Армения и Азербайджан. Трите грузински интернационалните летища - Тбилиси, Кутаиси и Батуми, все още работят, само че от ден на ден самолетни компании стопират полетите от и до Грузия.

Армения

Въведени са ограничавания за влизане на пасажери през арменско-грузинската граница - прекосяването е позволено единствено за арменски и грузински жители за завръщане в родината им. Затворена е и арменско-иранската граница. Другите граници на Армения с Турция и Азербайджан са затворени по политически аргументи от години.

Сирия 

Ограничени са изцяло опциите за овакантяване на страната по сухопътните граници с Йордания, Ирак, Турция и Ливан. На този стадий Сирия е изцяло изолирана във връзка с прекосяване на сухопътна граница.

Пакистан

Затваря се границите с Иран и Афганистан, считано от 16 март, за интервал от 2 седмици. От индийска страна е взето решение за затваряне на граничните пунктове с Пакистан. Наложени са ограничавания и на интернационалните полети, които ще могат да бъдат реализирани единствено от три летища в страната - Исламабад, Лахор и Карачи. Пристанищата не престават да действат, само че и при тях, и при летищата, следва да бъдат преминати специфични процедури по инспекция.

Китай

Попълва се наложителна здравна декларация от всеки пасажер при влизане или излизане от страната. Понастоящем са налице полети до Европа единствено с самолетните компании " Аерофлот " от Пекин и Шанхай, с " Емирейтс " и с няколко китайски самолетни компании, които летят до столиците на страни в Западна Европа. Поради рестриктивните мерки, наложени за влизане в съответната страна, прекачване/транзитно прекосяване не се позволява през Токио, Сеул и Сингапур на жители, напускащи Китай. Към този миг единствена опция за директно прекосяване при политане от Китай остава полет през летище Хонконг, откъдето към момента огромна част от самолетните компании не престават полети за Европа.

PETEL.BG приканва жителите към успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата <
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР