Министерството на външните работи (МВнР) работи съвместно с партньори и

...
Министерството на външните работи (МВнР) работи съвместно с партньори и
Коментари Харесай

МВнР: Работим за освобождаването на корабите „Галакси лийдър“ и „Руен“

Министерството на външните работи (МВнР) работи взаимно с сътрудници и страни, които имат техни жители на борда на корабите " Галакси лийдър " и " Руен ", за освобождението на плавателните съдове и екипажите им. Това оповестиха от ведомството, съобщи Българска телеграфна агенция.

Българските моряци на корабите " Галакси Лийдър " и " Руен " са в положително здравословно положение. Помощник – капитанът на кораба " Руен ", който бе ранен е получил, нужната болнична помощ в Оман и е напът за България.

Относно кораба " Верила ", посолството ни в Дъблин е поискало още през вчерашния ден информация от ирландските управляващи по случая. Към момента публична информация няма, защото протичат оперативни дейности, оповестяват още от Министерство на външните работи.

Агенцията напомня, че товарният транспортен съд " Галакси лийдър " с българи на борда бе покорен от йеменските бунтовници хуси в Червено море в края на ноември.

Плаващ под малтийски байрак транспортен съд, който е българска благосъстоятелност – " Руен ", е бил взет на абордаж след случай в Арабско море край крайбрежията на остров Сокотра в Йемен предходната седмица.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР