Министерството на външните работи (МВнР) изразява своето силно възмущение по

...
Министерството на външните работи (МВнР) изразява своето силно възмущение по
Коментари Харесай

Външно съобщи гневна новина

Министерството на външните работи (МВнР) показва своето мощно отвращение във връзка провелата се на 21 април т.г. в София среща на представители на крайнодесни организации от страната и чужбина.  Това написа в публично известие от пресцентъра на Министерство на външните работи, което публикуваме без редакторска интервенция, написа Блиц.

" Като груба провокация и посягане против морала на българското общество и историята на българската страна се разглеждат  разлепените некролози и афиши на Адолф Хитлер в разнообразни градове у нас , както и вандалското опозоряване с нацистка символика на монументи и обществени здания.  За следващ път, по най-категоричен и изострен метод, осъждаме всички сходни дейности, интензивно прокламиращи ксенофобски, антисемитски и расистки послания. Такива цинични прояви нямат място в нашата страна и не отразяват ценностната система на нашия народ, който постоянно се е противопоставял на фанатизма и екстремизма във всяка една тяхна форма. Изповядването на ненавистническа идеология, дружно с нейните проявления, следва да бъде акт преследван с безспорната суровост на закона. Това е взаимен ангажимент на цялото българско държавно управление и способени институции, в който Министерство на външните работи е влагало, влага и ще продължи да влага оптимални старания, с цел да се опълчи на всички вероятни форми на антисемитизъм, ксенофобия, расизъм и език на омразата, както в страната, само че по този начин също и посредством интензивно съдействие в границите на процесите на европейската и международна сцена.

В навечерието на един от най-светлите християнски празници призоваваме да бъдат защитавани главните европейски полезности като зачитането на човешкото достолепие, свободата на личността и правата на индивида. Красотата на българския народ произтича от неговото разнообразие – културно, религиозно и етническо, което той е съхранил във вековете на своето битие и не следва да бъде позволявано на нищо и никой да го петни и разрушава.  Всички дейности и демонстрации, насаждащи ненавист и назадничавост, са несъвместими с нашето схващане за цивилизованост и либералност на едно общество.

Българското държавно управление ще продължава да основава нужните предпоставки за  среда, освободена от всички прояви на дискриминация, в това число посредством взаимната си работа с интернационалните организации, като Европейски Съюз, ОССЕ, Съвета на Европа и Организация на обединените нации за предприемане на общи действия за противопоставяне на тези отрицателни феномени и за насърчаването на взаимно почитание, съгласие и приемливост.

Министерство на външните работи показва мощната си поддръжка за работата на способените правоохранителни органи и се надява виновните за разпространението и демонстрирането на човеконенавистническа идеология да бъдат навременно открити и да понесат цялата суровост на наказванията произлизащи от българското законодателство ".

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР