Министерството на външните работи (МВнР) излезе с позиция на страницата

...
Министерството на външните работи (МВнР) излезе с позиция на страницата
Коментари Харесай

Външното ни министерство: България е силно обезпокоена след събитията в Израел

Министерството на външните работи (МВнР) излезе с позиция на страницата си в Туитър, в която съобщи, че България е мощно обезпокоена след събитията в джамията Ал Акса в Йерусалим. " Нашата кардинална позиция постоянно е била да осъждаме изрично всевъзможни прояви на принуждение и провокации, които евентуално могат да доведат до ескалация, когато става въпрос за религиозни полезности и усеща ", пишат те в своята обява.

" Тази верига от рискови провокации се случва по време на свещения за мюсюлманите месец Рамадан и в навечерието на еврейския празник Пасха. Историческото статукво на Светите места би трябвало да се поддържа и почита ", безапелационни са в своята позиция от външното ни министерство.

Те допълват още, че категорично осъждат ракетните удари по Израел. " Те би трябвало да спрат неотложно. Призоваваме водачите на всички страни да не попадат в още една серпантина от принуждение, която ще утежни така и така нежната обстановка със сигурността ", пишат още от Министерство на външните работи.

Повод за позицията са напрежението след нахлуването на израелската полиция в джамията Ал Акса в Йерусалим и  ракетите, които бяха изстреляни от Ливан към Израел.

" Фокус " напомня, че насилието в региона набъбна през последната година и са налице опасения, че напрежението може да ескалира този месец, защото тази година свещеният за мюсюлманите месец Рамадан съответствува с еврейската Пасха и християнския Великден.

Палестинският " Червен полумесец “ заяви, че седем палестинци са били ранени при конфликтите с израелската полиция в комплекса на джамията Ал Акса.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР