Министерството на външните работи (МВнР) да разкрие допълнителни телефонни линии

...
Министерството на външните работи (МВнР) да разкрие допълнителни телефонни линии
Коментари Харесай

„Възраждане“: Има проблем с украинските граждани, женени за българи

Министерството на външните работи (МВнР) да разкрие спомагателни телефонни линии за връзка с българските и украински жители, които желаят да се приберат в България. За това настоя на брифинг в Народното събрание ръководителят на парламентарната група на " Възраждане " Костадин Костадинов.

По думите му, имали десетки сигнали за " извънредно доста проблеми с наши сънародници ", които желаят да изоставен Украйна. Ставало дума за български жители и българи с украинско поданство. Костадинов изясни, че доста по-голям е казусът за българите с украинско поданство, които сега не могат да изоставен Украйна.

" Има още една категория жители, които също попадат в това състояние на обсада, и това са украински жители, които са женени за българи и които, по една или друга причина, сега се намират в Украйна ", уточни депутатът.

По думите " във всички тези десетки сигнали, които получихме от през вчерашния ден до през днешния ден, отговорът, който получават от българското посолство, е нулев ". Затова водачът на " Възраждане " упорства за спомагателни телефонни линии за връзка.

Костадинов означи, че националният празник на България е единствено след няколко дни и прикани за почитание към България и към българския народ, както и за недопускане на основаване на суматоха и неуравновесеност в обществото. По думите му няма естествен български жител, който да желае присъединение на България към спора.

От " Възраждане " оповестиха също, че са внесли законопроект за закриване на Комисията за откриване на документите и за оповестяване на принадлежност на български жители към Държавна сигурност и разследващите служби на Българската войска. Цончо Ганев стимулира направеното предложение със службата на българските офицери в името на България. Той съобщи, че това не са доносници, а хора, които са част от военното разузнаване и чиновници на дипломатически задачи, които са рискували живота си за България.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР