Министерството на външните работи е изпълнило всички свои ангажименти за

...
Министерството на външните работи е изпълнило всички свои ангажименти за
Коментари Харесай

Външно уверено: Напълно сме готови за изборите зад граница

Министерството на външните работи е изпълнило всички свои задължения за организация на изборите зад граница . Това сподели на брифинг дни преди изборите на 2 октомври служебният външен министър Николай Милков.

Общо секциите, в които сънародниците ни, са 755 в 62 страни, като най-вече са в Турция. В 300 от тях ще се гласоподава машинно, като в 238 ще има по две машини заради високата явка на предходните избори през ноември, като общо по света са разпратени 538 машини. Освен това - над 5,5 тона бюлетини са предоставени от Министерство на външните работи за вота в чужбина.

" Всичко това е изпратено зад граница, нямаме повече логистични проблеми за решение все още ", регистрира посланик номер едно.
 Половината машини за гласоподаване отвън страната към този момент са подготвени
Половината машини за гласоподаване отвън страната към този момент са подготвени

Устройствата и бюлетините за гласоподаване в Гърция отпътуваха през днешния ден

Милков акцентира и опита, насъбран от Външно, при правене на избори напоследък. " Имаме сериозен насъбран опит - това са четвърти избори зад граница, които организираме за малко повече от година. Ресурсите, които са нужни за организация на изборите, доста надвишават бюджета и потенциала на дипломатическите ни представителства. Затова постоянно сме разчитали на българската общественост в чужбина и доброволците в секциите. "

На уеб страницата на министерството са оповестени подробни методически инструкции, които да употребяват членовете на секциите при пораждане на даден проблем, както и адреса на всяка една от секциите по света, с цел да могат сънародниците ни да преценяват къде ще е най-удобно да упражнят правото си на глас.

Към момента риск за осъществяване на изборите има само във Флорида , където в очакване на вихър към този момент са евакуирани над 2 милиона души, само че в случай че не възникне форсмажор, то избор ще има, увери министърът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР