Министерството на туризма ще извърши спешна проверка на морски плаж

...
Министерството на туризма ще извърши спешна проверка на морски плаж
Коментари Харесай

Министерството на туризма проверява сигнал за унищожени дюни край Смокиня

Министерството на туризма ще извърши незабавна инспекция на морски плаж „ Къмпинг Смокиня ” след информации в обществените мрежи и фотоси, които демонстрират че дюните на линията, които са предпазени по закон, са разорани, а тук-там – съпоставени със земята.

Черноморските преносими (бели) дюни са записани и в Червената книга. Експерти на място ще открият има ли противозаконни действия, съобщи.

„В прерогативите на ведомството се включват териториите на морските линии, по закон то не е оторизирано да прави инспекции на парцели до плажа. Министерството на туризма следи положението на морските плажове и отвън дейния летен сезон и е безкомпромисно по отношение на прецизното съблюдаване на законосъобразното стопанисване на плажа“, прецизират още от държавната институция.

„ Така наподобяват през днешния ден предпазените дюни на къмпинг Смокиня! Много комфортно – през януари. Единственият коментар: ИЗМЕТ!!! ” – това написа във „ Facebook ” музикантът и екоактивист Васил Гюров, който разгласява и фотоси, на които се виждат вредите по предпазената територия.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР