Министерството на туризма ще извърши проверка по случая с бараките

...
Министерството на туризма ще извърши проверка по случая с бараките
Коментари Харесай

Министерството на туризма проверява случая с бараките в Златни пясъци

Министерството на туризма ще извърши инспекция по случая с бараките в Златни пясъци за изясняване на всички съответстващи обстоятелства и събитията съгласно функционалната си подготвеност.

Това написа във фейсбук профила си служебният министър на туризма Илин Димитров, откакто в петък на преместваемите обекти на Златни пясъци в целокупност.

Според градоначалника Община Варна има изпратена скица за преместваеми обекти в курорта Златни пясъци, подписана от зам.-министър Ирена Георгиева през 2020 година, макар че по закон сходна заповед би трябвало да бъде подписана от министър, а това по думите му поставяло под въпрос законността на схемата.

" От няколко дни кметът на Варна ме приканва през медиите да взема мнение по въпрос, който е обвързван с к.к. Златни пясъци. Казусът е юридически и в работата си профилираната администрация на МТ ще изиска и вземе поради мненията на всички други способени институции ", показва отрасловият министър.
Илин Димитров е безапелационен, че в случай че се открият нарушавания или нередности, ще бъдат подхванати съответните дейности в границите на закона.

" Ще проверим всичко и ще излезем със мнение. Само не разбирам за какво се прави през медиите, и то преди сезона. Избори, хубаво, само че служебният кабинет не взе участие в тях ", разяснява Димитров.

" Обарачването " е сериозен проблем, показва още министърът на туризма.
По думите му това е общонационален проблем и ще бъде образувана комисия, която ще ревизира всички курортни комплекси.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР