Министерството на туризма ще актуализира информационната система за деветте туристически

...
Министерството на туризма ще актуализира информационната система за деветте туристически
Коментари Харесай

Министерството на туризма ще актуализира туристическите райони

Министерството на туризма ще актуализира осведомителната система за деветте туристически региона на България за повишение на качеството на услугата. Ще бъдат добавени нови функционалности за цел по-лесно рекламиране на услугите, които се оферират в съответния район. Географски регионите остават същите. Това излиза наяве от документите на публичната поръчка, оповестена от ведомството и качена в портала за публични поръчки.

Отпуснатите средства за задачата са 162 072 лева с Данък добавена стойност, разпределени в три обособени позиции – „ Осигуряване на софтуерна обезпеченост “, „ Осигуряване на хардуерна обезпеченост “, както и „ Актуализиране на виртуалната туристическа платформа “. Като надлежно за софтуерната и хардуерната обезпеченост са планувани 11 919 лева с Данък добавена стойност и 73 352 лева с Данък добавена стойност, а за актуализацията на платформата ще бъдат отпуснати 76 800 лева с Данък добавена стойност. Финансирането на публичната поръчка е със средства по Оперативна стратегия „ Иновации и конкурентноспособност “ 2014 – 2020.

Основната цел е „ повишение на качеството на услугата на МСП в туризма посредством потребление на осведомителни и информационни технологии (ИКТ) и уеб-базиран маркетинг “, се споделя в публичната поръчка. Крайният период за подаване на офертите е 4 септември, а периодите за изпълнени по обособените обособени позиции са надлежно 20 и 50 календарни дни след подписване на контракта по първите две позиции. По последната, срокът е 90 дни, само че не по късно от 30 ноември 2023 година
Гаранционни периоди
За всяка от обособените позиции има оповестени и гаранционни период от 24 месеца. Единствено във връзка с хардуерното поръчителство гаранцията е по-голяма – 36 месеца от датата на подписване на контракта.

Основният аршин, по който ще се преглеждат участниците в публичната поръчка е тяхната активност и експертния екип, с който разполагат за осъществяване на плана.
Туристически региони
Припомняме, че още през 2015 година със заповед на тогавашния министър на туризма Николина Ангелкова България беше разграничена на девет туристически региона – Дунавски туристически регион, Старопланински туристически регион, Тракийски туристически регион, Софийски туристически регион, Рило-Пирински туристически регион, Варненски Черноморски туристически регион, Бургаски Черноморски туристически регион, Туристически регион „ Родопи “, Туристически регион „ Долината на розите “ и Старопланински туристически регион.

Идеята на разделянето на България на туристически региони беше по-лесно, благодарение на дребните и междинни предприятия (организации, общини), заети в бранша в съответния регион, да се популяризира България както на локално, по този начин и на национално равнище с другите типове туризъм, които се оферират. А интерактивната карта, която е дейна и надлежно ще бъде обновена с актуалната социална поръчка, е качена на туристическия портал bulgariatravel.org, където всеки може да прегледа другите забележителности и интензивности, които могат да се практикуват в съответния регион.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР