Министерството на туризма отличи представителите на бизнеса, общини и медии

...
Министерството на туризма отличи представителите на бизнеса, общини и медии
Коментари Харесай

Връчват Годишните награди в туризма - 2020

Министерството на туризма отличи представителите на бизнеса, общини и медии в Годишните награди в туризма - 2020. Това е петото издание на състезанието, който за това време се утвърди като самопризнание за прилаганите положителни практики и усилена работа за туризма през последните 12 месеца.

Именно в тази толкоз предизвикателна и изпълнена с инциденти година е значимо да бъдат показани положителните образци в бранша и да бъде оценен достиженията в сектора, който макар всички компликации продължава да работи, разяснява вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова. Тя благодари на заетите в бранша, като акцентира, че с труда и старанието, които поставиха през 2020 година представителите на бизнеса потвърдиха, че това не е просто стопански бранш, метод на прехранване, само че и идея. Те вложиха поредни старания за използване на всички ограничения и работа в условия на международна пандемия, за опазване на живота и здравето на туристите, за даване на висококачествена услуга и за превъзмогване на последствията от Ковид-19, уточни министърът. И акцентира, че тъкмо по тази причина през днешния ден имаме опция да разпознаваем най-хубавите образци в петите Годишни награди в туризма.

Тазгодишното издание на състезанието се организира по нови правила, които са съобразени с всички промени в работата на бранша, наложени от разпространяването на COVID-19. Надпреварата се провежда в 11 категории, от които 4 професионални, 5 художествени и 1 особено предопределена за българските общини. Традиционно се резервира единствено надпреварата за огромната премия, която е в категория „ Изборът на българите " и бе избрана измежду всички туристически обекти, включени в „ 100-те национални " и „ 50-те малко познати места ".
Интерес към наградите имаше, даже в спешната 2020 година, като близо 50 претендента подадоха поръчка за присъединяване за 10-те категории. Близо 33 хиляди гласа бяха подадени по време на онлайн вота, който дефинира носителите в конкуренцията. Най-голям интерес се регистрира към огромната премия, която е определена от над 11 хиляди консуматори.

Професионални категории:
 В петите годишни награди победител в категория „ ТУРИСТИЧЕСКА АТРАКЦИЯ/ОБЕКТ " е Исторически парк, с. Неофит Рилски, Варна.
 Отличието за „ СПЕЦИАЛИЗИРАН ТУРИЗЪМ " отива при обект AQUAHOUSE Thermal & Beach.
 В категория „ ТУРИСТИЧЕСКА ДЕСТИНАЦИЯ " наградата печели Туристическа дестинация Шумен - земята на първите.
 Първо място за „ ИНОВАЦИЯ " потребителите отредиха на Исторически парк, Варна.

Вотът дефинира Община Сандански за притежател на премията в категория „ ТУРИСТИЧЕСКА ОБЩИНА - СПЕЦИАЛНА НАГРАДА ЗА 2020 ".

Художествени категории:

 Победител в категория „ ЖУРНАЛИСТИЧЕСКИ МАТЕРИАЛ НА ТЕМА ТУРИЗЪМ В БЪЛГАРИЯ ЗА 2020 Г. В ОНЛАЙН МЕДИЯ " е „ Поморие- черното и бяло злато на България ", Телевизия MU-Vi TV, създател Магдалена Тодорова.
 Наградата за „ ПУБЛИКАЦИЯ НА ТЕМА ТУРИЗЪМ В БЪЛГАРИЯ ЗА 2020 Г. В ИНТЕРНЕТ БЛОГ " отива при Роси Димитрова, за материала „ Забележителностите към нашата морска столица - Варна " - tripswithrosie.com.
 Отличието в категория „ ЖУРНАЛИСТИЧЕСКИ МАТЕРИАЛ НА ТЕМА ТУРИЗЪМ В БЪЛГАРИЯ ЗА 2020 Г. В ТЕЛЕВИЗИЯ " е за документалния филм „ Пирин- бялото предизвикателство " - TVT, с Георги Крумов.
 Призът за „ ЖУРНАЛИСТИЧЕСКИ МАТЕРИАЛ НА ТЕМА ТУРИЗЪМ В БЪЛГАРИЯ ЗА 2020 Г. В ПЕЧАТНА МЕДИЯ " е за „ Порталът на Северозапада ", в. Сега на Начо Халачев.

Специална премия в категория „ ИЗБОРЪТ НА БЪЛГАРИТЕ " в тазгодишното издание на състезанието отива при „ Исторически парк ", с. Неофит Рилски, Варна.

Победителите в Годишните награди в туризма- 2020 ще получат статуетка, изобразяваща признака на хубостта на България и запазена марка на състезанието - българската роза, направена от Димитър Германов особено за церемонията. Предвид въведените ограничавания за образуване на събития, за понижаване на скупчването на доста хора в затворени пространства гала по връчване на наградите не се планува. Победителите ще бъдат поканени самостоятелно, с цел да получат оценките си.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР