Министерството на туризма очаква много добър зимен сезон, който да

...
Министерството на туризма очаква много добър зимен сезон, който да
Коментари Харесай

Министърът на туризма: Очакваме рекордно добър зимен сезон

Министерството на туризма чака доста добър зимен сезон, който да е с 5% до 10% по-добри индикатори от предходния, който пък беше рекорден. Това съобщи пред Българска национална телевизия служебният министър на туризма.

" Успяхме да задържим положително съответствие цена-качество. Курортите в Европа нарастват доста, а ние задържахме цените на въжен превоз картите. Цените като цяло, може би, ще бъдат обновени с растежите на инфлацията, само че стоят доста добре. Единственото, което може да попречи, е да няма сняг или да има тежка криза в Европа ", посочи Димитров.

Очакванията са максимален дял от туристите да са български жители - към 60%. Разчита се и на туристи от прилежащите страни, Германия и Израел.

Димитров още веднъж прикани за опазване на 9% Данък добавена стойност в туризма като непрекъсната мярка, която да обгръща всички в сектора - от туроператорите до рестораньорите.

" Разчитам партиите да спазят обещанията си, че туризмът е предпочитан бранш и да го покажат с дейностите си ", добави той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР