Министерството на туризма е част от междуведомствена група, създадена с

...
Министерството на туризма е част от междуведомствена група, създадена с
Коментари Харесай

Планира се дигитализиране на кандидатстването за български визи

Министерството на туризма е част от междуведомствена група, основана за да бъде постигнато опростяване на настоящите процедури и редуциране на периодите за издаване на туристически визи. Планира се изцяло дигитализиране до 2025 година Това съобщи министър Динкова по време на среща с турския министър на културата и туризма Мехмет Ерсой в Лондон, оповестиха от Министерството на туризма.
Прочетете още
„ Важно е да работим дружно в посока възстановяване на транспортната съгласуваност между България и Турция посредством по-ефективното потребление на ежедневната експресна влакова връзка между Истанбул и София, както и на постоянни полети по линията София-Истанбул. ", каза министър Динкова.

" Облекчаването на пътуването сред двете страни, доста ще увеличи броя на турските туристи. " ;, означи от своя страна министър Ерсой.

По време на срещата бяха разисквани практиките на двете страни в региона на професионалното обучение, както и опциите, посредством които повече млади да предпочетат сферата на туризма за реализация.

Ще бъдат премислени и благоприятни условия за съдействие в региона на зимния туризъм. Това може да стане с реализирането на взаимни планове за привличането на туристи от съседни държави на Балканския полуостров, а на идващ стадий и от по-далечни пазари.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР