Министерството на туризма доста закъснява с обявяването на плажове за

...
Министерството на туризма доста закъснява с обявяването на плажове за
Коментари Харесай

Пламен Янев: Бави се обявяването на плажове за концесия, което затруднява дейността по Южното Черноморието

„ Министерството на туризма много закъснява с оповестяването на плажове за концесия, което затруднява активността по Южното Черноморие “.

Това съобщи пред „ Българска национална телевизия “ регионалният шеф на Бургас, който напомни, че региона е с най-вече плажове. По думите му каквото да прави страната, няма по какъв начин сама да възвърне равнищата на туризма до тези отпреди коронавирус рецесията. Той прикани бизнесът също да помогне и самият да си извади изводите за какво даден екскурзиант не желае да се върне. 

Янев разяснява и амбициозната концепция за, която бе обявена на среща в регионална администрация в средата на месец март. 

„ Идеята е да се нарежда в Бургас, като начална и последна точка. Полетите би трябвало да обзет места в Европа, където има етнически трафик – огромно скупчване на българи, които постоянно си пътуват до България, само че са принудени да кацат в София и Варна “.

Той напомни, че област Бургас, дружно с Ямбол, Сливен и ненапълно Стара Загора има доста огромно население и и надлежно огромен брой искащи, които да пътуват до тях. Идеята е с този трафик от наши сънародници да се усили и туристическия поток , откакто към този момент се оферират комфортни полети за чужденците, каквито сега съвсем липсват. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР