Министерството на труда и социалната политика ще финансира 47 проекта

...
Министерството на труда и социалната политика ще финансира 47 проекта
Коментари Харесай

Дават милиони за 47 проекта по Красива България

Министерството на труда и обществената политика ще финансира 47 плана по " Красива България " през 2023 година за възстановяване на публичната среда и обществената инфраструктура. С осъществяването им ще се обновят и ремонтират детски ясли и градини, учебни заведения, административни здания, здравни, спортни и обществени обекти, музеи и читалища, осведомят от Министерството.

Общата стойност на утвърдените оферти е 12,1 млн. лева От тях 5 млн. лева са обезпечени по Проект " Красива България ",  а останалата част е съфинансиране от бенефициентите. Изпълнението на проевктите ще сътвори по-добри работни условия и по-качествено обслужване на жителите в региона на образованието, опазването на здравето, обществените услуги, културата, администрацията, спорта и развлеченията.

Очаква се реализирането на предложенията да обезпечи работа за към 530 души, от които близо 190 ще са регистрирани в бюрата по труда безработни. В рамките на Проект " Красива България " (ПКБ) ще се проведат и 15 квалификационни курса за образование и следваща претовареност на над 180 незаети.

През миналата 2022 година по ПКБ са изпълнени 51 планови оферти на обща стойност от 12,6 млн. лева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР