Министерството на транспорта стартира поредна процедура за избор на двама

...
Министерството на транспорта стартира поредна процедура за избор на двама
Коментари Харесай

Сагата продължава: Обявиха нов конкурс за двама членове в Съ...

Министерството на превоза започва поредна процедура за избор на двама членове -представители на страната в Съвета на шефовете на „ Летище Пловдив “ ЕАД. До обстановката се стигна, след непредвидени рокади на аеропорта. Както „ Марица “ писа Пламен Спасов, който бе измежду спечелилите състезанието за самостоятелен член, в този момент е назначен за и.д. шеф на аеропорта. Той зае мястото на кап. Андрея Андреев, който преди седмица хвърли оставка. Дългогодишният водач и екс началник на летището намерено възропта против провежданата от страната политика в региона на гражданската авиация и въздушния превоз и налагането от Министерството на превоза присъединяване на некомпетентни хора в ръководството на сдружението, визирайки Владимир Зайков.

Същият бе определен за член на Съвета на шефовете, само че съперника му в състезанието и някогашен шеф на летището Спас Шуман заведе дело, защото оспорва резултатите. На процедура до решаването на правосъдния спор, няма законен представител на страната в Съвета на шефовете на „ Летище Пловдив “ ЕАД. Очаква се да бъде разгласен конкурс и за изпълнителен шеф.

Кандидатите за настоящия конкурс би трябвало да дават отговор на следните условия: Да имат просветителна степен „ магистър “ за една от следните специалности: право, финанси, стопанска система, счетоводство и надзор, маркетинг, бизнес администрация, национална сигурност, техническа компетентност. Този път от условията за обучение не е включена специалността „ педагогика “. Най-малко пет години опит на управителна служба и компетентности за дейно ръководство на сдружението, са измежду другите условия.

Конкурсът ще се организира в две елементи: писмена и джука. В писмената форма претендентите показват идея за развиване на предприятието. Концепцията включва и тактика за развитите на летището с фокус привличане на нови клиенти за пътнически и карго бизнес и взаимоотношение с туристическата и товарната промишлености. В концепцията претендентът показва и приноса си към ръководството на аеропорта.

До устната част на състезанието се позволяват претенденти, които са получили минимум 20 точки. Тези, които минат първото решето, при устния изпит би трябвало да са готови на тематика: „ Неотложни ограничения за повишение на финансовата и оперативната непоклатимост на предприятието “.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР