Министерството на спорта на Северна Корея съобщи, че страната няма

...
Министерството на спорта на Северна Корея съобщи, че страната няма
Коментари Харесай

КНДР няма да участва на Олимпиадата в Токио

Министерството на спорта на Северна Корея заяви, че страната няма да взе участие на Олимпийските игри в Токио тази година, с цел да защищити спортистите от пандемията от ковид, написа " Гардиън ".

Решението е взето на среща на Севернокорейския олимпийски комитет, на която е взел участие и спортният министър. От ведомството разясняват, че срещата се е провела на 25 март.
 Шефът на Олимпиадата в Токио хвърли оставка поради сексистки мнения
Шефът на Олимпиадата в Токио хвърли оставка поради сексистки мнения

Той е някогашен министър председател на Япония

" Комитетът реши да не взе участие на 32-ите Олимпийски игри , с цел да защищити спортистите от международната здравна рецесия, породена от ковид ", се споделя в известието.

Министерството също е разискало способи за насърчаване на технологиите в професионалния спорт , печелене на медали на интернационалните надпревари и поощряване на спорта през идващите 5 година

КНДР наложи една от най-строгите карантини в света , макар че държавното управление отхвърля да има случаи на ковид в страната. Според анализатори ограниченията разрешават на държавното управление да усили контрола над всекидневния живот до равнища , сходни като през годините на апетит през 90-те година на предишния век.

По-рано японският министър председател Йошихиде Суга разяснява, че чака да предложения президента на Съединени американски щати Джо Байдън на Олимпиадата и е подготвен да се срещне с водача на КНДР Ким Чен-ун или авторитетната му сестра Ким Йо-чен, в случай че участват на Игрите. Суга обаче не сподели дали ще ги предложения.
 Олимпиадата в Токио май ще се организира през месец юли 2021 година
Олимпиадата в Токио май ще се организира през месец юли 2021 година

Предстоят датите да бъдат контрактувани с МОК

Министерството по въпросите на обединяването на Република Корея изрази страдание, че КНДР е решила да не взе участие на игрите , защото Сеул се надяваше Олимпиадата да открие опция за разговор с Пхенян.

Министърът на Олимпийските игри Тамайо Марукава съобщи, че към момента се удостоверяват детайлностите и не може да разяснява решението на КНДР.

Северна Корея изпрати 22 спортисти на Зимните олимпийски игри 2018 в Южна Корея , както и представители на държавното управление, актьори, публицисти и други като част от 230-членна група. Групата бе водена от Ким Йо-чен , което оказа помощ за иницииране на дипломация с Южна Корея и Съединени американски щати.

Олимпиадата е извънредно непопулярна в Япония, като 80% от японците желаят Игрите да бъдат анулирани или отсрочени още веднъж. Игрите трябваше да бъдат извършени през 2020 година, само че бяха отсрочени поради пандемията. Японското държавно управление разгласи, че те ще се проведат тази година без аудитория.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР