Министерството на регионалното развитие публикува списъка с одобрените кандидати по

...
Министерството на регионалното развитие публикува списъка с одобрените кандидати по
Коментари Харесай

7 жилищни сгради в Русе ще получат финансиране за енергийно обновяване по Плана за възстановяване и устойчивост

Министерството на районното развиване разгласява листата с утвърдените претенденти по актуалната стратегия за саниране на жилищни здания. За Русе класираните блокове са 7 – „ Ела “, „ Явор “, „ Тиса “, „ Боримечка “, „ Лена “, „ Лисец “ и „ Ильо челник “. Общото финансиране за тях е в размер на 21 223 595,58 лева

В аварийния лист за финансиране са включени 25 здания в Русе, които имат период до 16 януари 2024 година, с цел да аплайват по Етап 2 на програмата. Одобрените здания ще получат до 80% безплатна финансова помощ. Сдружението на притежателите следва да обезпечи самоучастието си в актуалната процедура посредством личен финансов запас в размер на 20% от цената на допустимите разноски.

През януари 2024 година ще стартира подписването на договорите с общините за даване на средствата на утвърдените за финансиране здания, които са напълно безплатна финансова помощ. От своя страна локалните управляващи ще сключат контракти с утвърдените блокове. При своевременното осъществяване на публичните поръчки осъществяването на предписаните за възобновяване на постройките ограничения ще може да стартира още през строителния сезон на 2024 година Строително-монтажните работи също би трябвало да се правят при съблюдаване на плануваните графици, защото срокът за осъществяване на действия с финансиране по линия на Плана за възобновяване и резистентност е средата на 2026 г.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР