Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ)ще продължи практиката на

...
Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ)ще продължи практиката на
Коментари Харесай

МРРБ продължава практика на ГЕРБ да разплаща с ПМС-та пътни ремонти

Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ)ще продължи практиката на ГЕРБ с постановления на държавното управление да дава в допълнение пари за пътни поправки. Това е уверила министърът на районното развиване арх. Виолета Комитова строителните компании, които имат да получават над 700 млн. лева за осъществена работа по договорите за пътно поддържане.

„ Идеята е с постановления на Министерски съвет държавното управление да обезпечи средства за разплащане на компаниите “, сподели арх.Комитована среща с сектора в петък, представена от пресцентъра на Министерство на регионалното развитие.

Именно този модел на работа беше посочен като циничен от финансовия министър Асен Василев при започване на юли. Той описа по какъв начин управлението на АПИ от времето на ГЕРБ е упълномощило поръчки за пътно поддържане на стойност четири пъти над бюджета на АПИ., за което все още няма обезпечено финансиране.

Финансовият министър даже разказа механизмаза непрозрачното разходване на обществени средства: прави се отчет към Управителния съвет на АПИ за суперспешен ремонт или строителство на съответен обект. След това този разход се утвърждава и се показва сумата, която да се утвърди от държавния бюджет посредством Постановление на Министерски съвет (постановления на Министерския съвет).Въпросният отчет не стига до строителите. На тях им се споделя - " Стройте! ", без действително парите да са обезпечени, сподели Василев. По думите му по този метод АПИ задължава страната непрестанно през последните години, като единствено за първите четири месеца на тази година са направени възлагания за 2.9 милиарда лева ., при годишен бюджет на АПИ от 382 млн. лева

" Това не е просто образец за липса на надзор, това е закононарушение. Говорили сме с управлението на Министерство на регионалното развитие тази процедура да бъде дадена на прокуратурата " , съобщи министър Василеви по-късно внесе подобен сигнал.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР