Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) разпространи документи във

...
Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) разпространи документи във
Коментари Харесай

МРРБ опровергава Рашков с документи

Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ) популяризира документи по отношение на изказване на вътрешния министър Бойко Рашков че: " Министерство на регионалното развитие не е направило нито една стъпка, с цел да сезира български съд, който да се произнесе по така наречен инхаус контракти, подписани все още, когато държавното управление е било ръководено от Борисов - законосъобразни ли са и в случай че не са да бъдат оповестени за оскъдни ".
 Караджов упрекна Рашков и Сандов в неистина
Караджов упрекна Рашков и Сандов в неистина

Регионалният министър е слисан от изказванията им

От ведомството декларират, че още на 31 януари тази година вицепремиерът и министър на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов е изпратил писмо (; ) дружно с всички налични в Министерство на регионалното развитие до този миг документи до министър-председателя и министрите на финансите и на вътрешните работи по отношение на инхаус договорите, по които се извършват сектори от Автомагистрала " Хемус ".
 Снимка 577193
Източник:

В писмото министър Караджов изискал среща, с цел да реши държавното управление какви дейности ще предприеме по тези контракти . Още тогава той предизвестил за рисковете, които могат да се породят по отношение на заплащанията по тези контракти и изискал да се разпореди специфичен юридически разбор. Вицепремиерът изискал среща с премиера и министрите на финансите и на вътрешните работи за разискване на казуса с инхаус договорите, която се провела съвсем 4 месеца по-късно - на 12 май. На нея участвал и Рашков.
 Снимка 577192
Източник:

До всички участници бил пратен e-mail с. Договорено било да се сътвори работна група сред МФ и Министерство на регионалното развитие, която да създаде проектозакон под надпис: Закон за дотъкмяване на открадната автомагистрала. Целта била " да разреши дотъкмяване на строителните действия при изискванията на подписаните контракти и след частична индексация... без новото управление на АПИ, Министерство на регионалното развитие или МФ да носи наказателна отговорност за белите на ГЕРБ ".
 Снимка 577194
Източник:

Било контрактувано и да " се обезпечи отнасяне на подписаните контракти като контракти за строителство, по които да се контракти съответен период за осъществяване на СМР и да се даде гаранция за качество на издигнатото ".
 Рашков за КПКОНПИ: До тук планове, по-късно - каквото сабя покаже
Рашков за КПКОНПИ: До тук планове, по-късно - каквото сабя покаже

Строителният пазар е завзет от компании, близки до предходната власт

" Трансформирането на инхаус договорите в действителни контракти за строителство е позицията, която министър Караджов е изразявал като допустимо позволение на казуса в унисон с контрактуваното с сътрудниците му от държавното управление.

Видно от документите вицепремиерът не е забавил иницииране на стъпки за разрешаване на наследения проблем с автомагистрала " Хемус ". Министър Караджов постоянно се е придържал към контрактуваното с премиера и министрите на финансите и на вътрешните работи ", акцентират от Министерство на регионалното развитие.
 Политическа партия: Такса успокоение на политически брокери няма да плащаме
Политическа партия: Такса успокоение на политически брокери няма да плащаме

Няма да харчим безсистемно, сподели Терзийски
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР