Министерството на регионалното развитие и благоустройството изпрати до общините образец

...
Коментари Харесай

МРРБ изпрати до общините образец на заявление за проектно финансиране на проекти по програмата за капиталови инвестиции

Министерството на районното развиване и благоустройството изпрати до общините пример на заявление за планово финансиране на общински планове по  програмата за финансови вложения . Съгласно наредбите на Закона за държавния бюджет на Република България за 2024 година и Приложение № 3 към него дейностите за планиране, строителство, главен ремонт и реорганизация ще се осъществят в интервала 2024-2026 година В този интервал Министерство на регионалното развитие настоящо ще прави банкет на заявки за кандидатстване , съпроводени с нужните спомагателни документи.

За всеки предпочитан обект от Приложението би трябвало да бъде подавано настрана заявление. В него локалните администрации ще показват дали със съответната инвестиция ще се финансира планиране, строително-монтажни работи или инженеринг (проектиране и строителство). В документа ще се попълнят данни за общата стойност на плановото предложение и размера на нужното финансиране за интервала 2024-2026 година

Ще се разказва и документалната подготвеност . За съставен елемент Проектиране ще се показва дали има налична виза за планиране или мнение на основния проектант на общината с в детайли изложение на капиталовото желание, когато за осъществяване на проектирането не се изисква виза за планиране.

За съставен елемент Строително-монтажни работи ще се заявява дали има налични настоящ план в работна или техническа фаза, годно позволение за градеж или мнение на основния проектант с в детайли изложение на капиталовото желание , че градежът не се нуждае от издаване на позволение за градеж, когато такова не се изисква според Закона за устройство на територията. Към заявката общинските управляващи ще би трябвало да показват и електронни копия на всички посочени като налични в заявката за финансиране документи.

Общините ще показват още плануваното начало на осъществяване на плана и степента на подготвеност на процедурите по желание на реализатори .

Планира се подписването на договорите с общините за финансиране на плановете да стартира през този месец.

Заявлението за планово финансиране може да бъде открито в секция „ Общински планове “ на интернет страницата на Министерство на регионалното развитие.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР